שדרוג מקינטוש – תיקון מקינטוש
SSD או HDD למחשבי מק
אחרי פניות רבות של לקוחות אי סרוויס בנוגע לשאלה האם כדאי להשקיע בשידרוג הדיסק הקשיח לכונן SSD שעובד על טכנולוגיית Flash במקום דיסק HDD.
קודם כל כדאי להבין מה כל אחד מהטכנולוגיות האלה מציע ואיפה הוא עומד מבחינת התקדמות טכנולוגית.
ה HDD הוא הכונן הותיק והנפוץ יותר, הוא עשוי ממתכת שעליה ציר עגול שמסתובב עליו שמורים כל הזיכרונות של המחשב, בעצם כל מערכת ההפעלה רשומה עליו, אל הציר העגול מחוברת זרוע עם מחט שהיא צורבת את כל המידע והחומרים שיש לנו על המחשב, הזרוע עם המחט בעצם אחראית על כל כתיבת החומר והמידע שאנחנו שומרים ועל שליפת/קריאת החומר כאשר אנחנו רוצים להשתמש בו, כשפותחים תיקייה, קובץ, תמונות, הכל! כונן HDD סטנדרטי נע בין 5400-7200 סיבובים לדקה. ההיגיון הוא פשוט ככל שהדיסק מסתובב מהר יותר כך מהירות צריבת החומר וקריאת החומר מהירה יותר. מאחר והדיסק צריך להסתובב הוא מוגבל במהירות שלו ועם הזמן הוא גם נשחק. במיוחד כאשר סוגרים את המקינטוש מבלי לכבות את מערכת ההפעלה OS X, הדיסק עדיין מסתובב והלפ טופ זז ממקום למקום.. לא בריא למקינטוש שלך כלל וכלל.
כונן SSD עושה את אותה הפעולה שעושה ה HDD, אך הוא עושה את זה בטכנולוגיה שונה לגמרי. במקום ציר עגול שמסתובב ועליו מחט שכותבת וקוראת את החומרים, ה SSD מורכב משבבי זיכרון על כן נקרא כונן Flash Memory SSD. זו אותה טכנולוגיה שעובד הדיסק און קי, הזיכרון במכשירי הסלולר שלנו. בעצם הפעולה של סיבוב הציר עם המחט בטל. והזיכרון פשוט נשלף.
השוואה בין HDD ל SSD
מחיר
כונני HDD מין הסתם זולים יותר , מאחר והטכנולוגיה שלהם יותר זמן בשוק ופחות מתקדמת. חשוב לדעת שמחירי הכוננים כל הזמן יורדים עם התקדמות הטכנולוגיה וחברות שונות שמוציאות גרסאות דומות של ה SSD. כיום אפשר למצוא כונן HDD במחיר 250-300 ש"ח תלוי של איזה חברה ואותו נפח דיסק בטכנולוגיית SSD יעלה כפול 3-4 במחיר.
נפח
נפח הזיכרון בכונן HDD יכול להגיע עד 10000G שזה אומר 10TB ובכונני SSD המגבלה היא עד 3TB, בעתיד יהיו נפחים דגולים יותר.
מהירות
כונן SSD מהיר בהרבה מ HDD נכון להיום.. המהירות המקסימלית של כונן SSD מגיעה ל 750 MB לשנייה לעומת ב HDD המהירות המקסימלית מגיעה בין 150-200 MB לשנייה. ההפרש בין המהירויות הוא המשמעותי ביותר שצריך לקחת בחשבון לפני שמשקיעים בשידרוג לזיכרון SSD. אם המק שלך משמש אותך לעבודה שלך ואתה עובד בווליום גבוה עם תוכנות גראפיקה או עריכה כבדות כמובן שאין מה לחשוב פעמיים וכדאי לשכלל את הכלי עבודה שלך, לטווח הארוך זוהי השקעה משתלמת , כיום לא ידוע על בעיות שכונן SSD עושה. מאחר וכל עיניין הזרוע והמחט לא משחק פה תפקיד אז אין חשש שהכונן ייפגע כתוצאה מתזוזות של המחט כאשר מערכת ההפעלה לא כבויה. לכן המסקנה המתבקשת הינה שכונן SSD לא חשוף לפגיעות כמו ה HDD , אלא אם ה SSD יקבל מכה ישירה אין דרך שהוא יתקלקל.
לסיכום אם אתם מחפשים מק עם ביצועי עבודה חזקים ומהירות עבודה גבוה כדאי ורצוי ומומלץ להשקיע ב SSD . גם המקינטוש הוא לא לצורך עבודה ואין עיניין של תקציב, עדיין עדיף להשקיע ב SSD כי לטווח הארוך הוא משתלם יותר, חזק יותר ואמין יותר מכל דיסק HDD.